Voorzitter / Sportief verantwoordelijke

 • Cedric De Bouvre
 • tvjo.vvzomergem@hotmail.com
 • 0486 95 13 02

Beste ouders en spelers,

na de beslissing van het gemeentebestuur om geen trainingen meer toe te laten de voorbije twee weken heeft men terug het licht op groen gezet om de trainingen (tot U13) aan te vatten.

We hebben er opnieuw voor gekozen om de trainingsmomenten te spreiden zodat we niet te veel met andere bubbels/leeftijden in contact komen. Elk team zal twee keer per week kunnen trainen. Het aangepast trainingsschema kan je hieronder vinden en gaat in werking vanaf maandag 16november.

Voor onze spelers van U17 en U21 zit er op dit moment helaas geen opstart in. We hopen om tegen 10december (of vroeger) meer nieuws hierover te ontvangen.

Competitie

VoetbalVlaanderen heeft ondertussen de competities stopgezet tot in december. Het laatste “jeugd-“ competitieweekend was normaal voorzien op 5-6 december en gaat dus niet door.
Onze federatie is alvast gestart met de planning om opnieuw te starten met competitiewedstrijden in het weekend van 9-10 januari. De nieuwe reeksen en kalenders zouden klaar zijn tegen half december. *dit is wel onder voorbehoud, de regels opgelegd door onze regering en gemeentebestuur dienen steeds gevolgd te worden.

De trainingen

Eerst en vooral willen we nogmaals de trainers en het jeugdbestuur bedanken om dit mogelijk te maken, het is geen evidentie om in deze bijzondere tijden “vrijwillig” trainingen te organiseren. Vandaar dat we blijven vragen om de regels op de club maar ook tijdens je andere tijdsbesteding te blijven respecteren a.u.b.!

Spelers of ouders van spelers die liever hebben dat hun kind niet komt sporten zijn niet verplicht om deel te nemen aan onze trainingen. We hebben alle begrip hiervoor. Iedereen moet dit voor zichzelf uitmaken. Volgens verscheidene instanties is het aan te raden om te sporten en volgens de virologen is de kans wel heel klein om outdoor besmetting op te lopen. Vandaar dat men ook via allerlei kanalen blijft aandringen om de jeugd verder te laten sporten en al zeker outdoor!
KVV Zomergem zal alles in het werk stellen om alles veilig te laten verlopen en hoopt natuurlijk het verdere seizoen door te komen zonder verdere besmettingen.

Er kunnen telkens 3 teams per avond trainen, 1 team op het kunstgras, de andere 2 teams krijgen elk de helft van ons B-terrein. Allen starten en eindigen op verschillende uren.

De regels

 • geen ouders of andere familieleden toegelaten op de training (ook niet voor U5) Voor de jongste leeftijden zal de trainer zich ontfermen over de kinderen bij aankomst aan de ingang
 • geen carpooling a.u.b. (ook niet met een cabrio)
 • wie met de fiets komt of te voet zorgt dat hij opvalt in het verkeer (vroeg donker!)
 • wie met de wagen komt matigt zijn snelheid nabij de inkom en blijft bij de wagen als zijn kind aan het uitstappen is, we willen absoluut vermijden dat er teveel ouders aan onze ingang vertoeven.
 • vanaf U13 draagt men een mondmasker voor en na de training, ouders die hun kind komen afzetten dragen een mondmasker
 • spelers en trainers handen ontsmetten aan de ingang (indien niet mogelijk: bij de trainer)
 • trainers dragen een mondmasker op de accommodatie, ook tijdens de training en ontsmetten na de training hun trainersmateriaal
 • spelers verzamelen op het terrein waar de trainer het vraagt, sportassen op de tribune op aangeduide plaats
 • wie ziek is of Covid-symptomen heeft blijft thuis a.u.b.
 • wie positief getest zou worden of in quarantaine moet gaan brengt de TVJO op de hoogte (tvjo.vvzomergem@hotmail.com), dit zal zeer discreet behandeld worden en is noodzakelijk om alles te kunnen opvolgen en in het belang van iedereen.
 • geen gebruik van kleedkamers, toiletten, douches & kantine
 • spelers gaan niet binnen in het ballenhok of materiaalhuis
 • regenweer … om 17u00 zal buienradar geraadpleegd worden, indien er regen voorspeld is zal er niet getraind worden! Ook bij een waterig veld zal de training gestaakt worden omdat er geen douche- of omkleedvoorziening is. Dit zal elke dag om 17u00 ongeveer op onze facebookpagina geplaatst worden
 • we vragen dat alle spelers hun eigen gevulde drinkbus/fles mee brengen.

Indoortornooi

ons indoortornooi op 26 & 27 december gaat niet door, opnieuw een sportieve en financiële domper.

Lidgeld

sommigen vragen zich af of er een terugbetaling zal plaatsvinden i.v.m. het lidgeld aangezien we toch al enkele weken niet kunnen trainen of spelen hebben. Op dit moment is het moeilijk een uitspraak hierover te doen en wachten we het verdere verloop van dit helse lopende seizoen af. Dit uitzonderlijke geval van overmacht zal besproken worden op het jeugdbestuur van april 2021.

Winterstop

* de winterstop gaat dus in op 20 december en we hopen op 04/01/2021 de trainingen terug aan te vatten a.d.h.v. ons normaal trainingsprogramma.
Voor de U17 en U21 zal er mogelijks geen winterstop zijn wat trainingen betreft, dit zal besproken worden met de trainer.

Trainingsmomenten vanaf 16/11 tem 20/12/2020:

* voor de U5 zijn we nog in overleg met de sportdienst om een vaste dag en uur te bepalen, normaal start de U5 ook deze week met hun beweegmoment
* U17 & U21 worden na 13 december toegevoegd